Ali terug naar Soest, Dennis blijft!

SOEST Na een afwezigheid van één seizoen trekt Ali Coban na de zomer weer het blauwe tricot over de schouders. De spits komt de selectie van SO Soest in het seizoen 2019/2020 versterken. Coban (28) heeft in de zes seizoenen dat hij bij SO Soest heeft gevoetbald 74 competitiedoelpunten voor de club gescoord. De van NVC teruggekeerde spits past in de ambitie van SO Soest, die met de komst van trainer René van der Kooij, een gooi wil doen voor een terugkeer naar de eerste klasse.

Ton van Zoeren

Coban begon zijn voetballoopbaan bij VVZ’49 om daarna zich bij Hees te ontwikkelen tot groot talent. SO Soest lijfde hem in, maar zag hem een uitstapje naar Eemdijk maken. De goaltjesdief keerde weer terug bij de blauwe leeuwen om vervolgens dit seizoen bij eersteklasser NVC in Naarden te gaan spelen, waar hij halverwege het seizoen afhaakte.

PLAN ,,Bij NVC is het niet geworden wat ik gehoopt had. Na een goede start kwam een slechte periode met soms maar acht man op de training. Daar rijd ik niet steeds voor naar Naarden”, aldus Coban. Zijn derde entree bij SO Soest is volgens zijn laatste. ,,De reden is dat ik daar veel vrienden heb en dat de club mij benaderde. Zij kwamen met een goed plan en ik heb besloten daar een onderdeel van te zijn. Ik wil graag naar de eerste klasse te promoveren. Maar ik hoop dat de jongens
dat dit jaar al doen. Lukt dat niet, dan volgend seizoen maar kampioen worden.”

OUDE NEST Coban kan intussen zijn spieren soepel houden, want de rest van het seizoen gaat hij de kleuren van zijn ‘oude liefde’ Hees verdedigen tot het einde van dit seizoen. Bij de roodwitten wordt hij nog steeds op handen gedragen en zijn ze blij met zijn komst. Wout Blankestijnlid lid van de TC bij Hees is blij. ,, Zo’n mannetje kunnen we wel gebruiken.”

DENNIS SCHAAP GEEFT ALS EERSTE JAWOORD VOOR NIEUWE SEIZOEN!

Een speler bepaalt zelf waar hij speelt wordt er geschreven. Dat is natuurlijk waar, maar een vereniging kan daar ook veel invloed op hebben. Een warm bad en een familiaire omgeving zijn van enorm belang en maken het voor spelers makkelijk om een keuze te maken.

Het is mooi om te zien dat Dennis Schaap er niet lang over na hoefde te denken om zijn jawoord te geven. De aanvalsleider van HEES geeft aan dat hij het super naar zijn zin heeft bij de onze club. ‘Het is natuurlijk een ander verhaal in de 3e klasse dan wanneer je strijd om promotie. Maar handhaving is minstens zo’n knappe prestatie’: geeft Dennis aan.

Met zijn ervaring en balvastheid is Dennis erg belangrijk voor het elftal. Dennis staat vaak tegenover twintowers en reuzen in het veld maar die hebben de handen er vol aan. ‘Ik voetbal met plezier en we hebben een talentvolle groep. Ik vind het ook tof om met me broertje Roy te spelen’ we proberen die jonge jongens op sleeptouw te nemen en je ziet progressie in het team. Daarnaast is het rondom de selectie ook goed geregeld. Alleen het trainingskamp naar Spanje was al fantastisch’.

‘Ik hoop dat deze groep in tact blijft en dat er wat spelers bijkomen zodat we volgend jaar weer een stapje kunnen gaan zetten’

Ik blijf graag nog een jaar bij HEES maar eerst gaan we dit seizoen succesvol afmaken!

Show Buttons
Hide Buttons
error: Content is protected !!